aldstarvisast

tisdag, juli 12, 2005

Forts. detta bilelände...


När man äntligen fått igenom bilen och har tillåtelse igen att köra den så vill man ju gärna fixa till det som man ändå fick anmärkningar på.
Då packar man hela lilla familjen i nämnda bil och beger sig till Bil-Tema för att upptäcka att trots värmerekord så har halva Botkyrka kommit på samma idé.
Väl inne i butiken tar det närmare en kvart att hitta en katalog ( skulle ha tagit ÄNNU längre tid att hitta en anställd som hade tid att svara på en fråga) för att sedan svära tillsammans (den äldre delen av familjen) över att det är omöjligt att hitta det man ska ha, nämligen ett strålkastarglas till en Volvo 740 -90.
Ett antal svordomar senare (och nu kan den yngre delen av familjen också dessa ord) enas man om ett varunummer och rätt "korridor" letas upp.
Då ska man gå igenom alla väl inslagna paket utan bilder innan man hittar nr 70-202206 eller vad den nu hette?
Då sätter sig sonen ner på huk med händerna mot kinderna och koncentrerar sig djupt och sprider samtidigt en omisskännlig doft runt sig (han har blöja så det är ingen panik så) och det är bara att vänta.
Pappan går och betalar medan mamman får vänta.
När sonen är klar får mamman bära honom då det är det snabbaste sättet att komma därifrån.
Väl hemkomna byter mamman blöja och pappan strålkastare.
Det gick bäst för mamman kan man säga.
Strålkastarglaset visade sig vara 5 cm för brett, SJÄLVKLART!
Så går det när man gång efter annan tror att man kan läsa Bil-Temas katalog och få med sig rätt pryl hem utan att fråga ordentligt först!

Så idag får mamman åka dit efter jobbet och antingen skälla eller flirta för att få lämna tillbaka nr 70-202206 medan pappan var tvungen att åka till golfbanan.
Sedan ska hon åka till Mekonomen i stället, där räcker det att man anger sitt registreringsnummer så får man rätt vara över disk.
Det kan vara värt skillnaden i pris!
Sonen får vara hos farmor under tiden så han får bajsa i fred utan att halva Botkyrka tittar på.

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home