aldstarvisast

tisdag, januari 10, 2006

Arbetssökartrötthet...

"Det är svårt att beskriva sig själv, men ska jag försöka utifrån vad vänner har sagt så kan jag nog använda ord som: social, lojal, flexibel och omtänksam.
Med dessa omdömen som en grund tror jag att man kan komma ganska långt."...

Yada yada yada....är det någon som köper detta?...

Hur i hela fridens namn skriver man ett personligt brev i en arbetsansökan som både framtida arbetsgivare OCH man själv tror på?

Isch...

9 Comments:

  • At 4:36 em, Blogger maruschka said…

    Kan man inte göra det då?...*ler*...det är ju världens bästa idé, vad har man att förlora egentligen?
    Återkom till mig när du har testat...*s*

     
  • At 6:52 em, Blogger PGW said…

    På den tiden jag ibland var med och anställde så tyckte jag det var bra med de som skrev någom om vad de VILL, inte bara vad de ÄR (jo det också men). Varför söker du just det HÄR jobbet. Ibland söker man ju iofs jobb bara för att man vill ha jobb och regelbunden inkomst, men man får väl fantisera ihop något. Men det där med VILL visar lite framåtanda tycker jag.

     
  • At 7:32 em, Blogger maruschka said…

    pgw - det ska jag genast anamma...
    Lite för trött nu, men direkt i morgon, tack för tipset!

     
  • At 10:18 em, Blogger lillaEgo said…

    Det är skitsvårt att få ihop något som man känner reflekterar ens personlighet. Ta fram de sidor som Du tror är bra att ha på det jobb Du söker.

     
  • At 11:27 em, Blogger Batbut said…

    Ja Du, vad ska man ge för råd? Jag har inte sökt ett jobb sedan stenåldern (och det fick jag inte *s*). Du ska sticka ut i mängden, vara trovärdig, tala om vad Du kan och ändå inte bli långrandig. Och undvika klyschor. Jepp det var ju jätte enkelt. Not! När jag anställde folk gillade korta och konscisa ansökningar, med ett bra språk. Och gärna ngt som man fastnade för, ex.vis en som jag kommer ihåg skrev avslutningsvis "och så gillar jag att överraska". Bara så där! Och det blev en intervju

     
  • At 10:42 em, Blogger The Female Dinousaur said…

    Jag har inga goda råd att komma med, bara håller en tumme för att det ska gå bra. Och det tror jag det gör, till slut. Det är så supertrist att vara arbetslös! Ge inte upp!

     
  • At 12:02 em, Blogger maruschka said…

    lillaego - jag tycker alltid det blir lite "sliskigt", publikfriande och på något sätt falskt oavsett VAD man skriver...*ler lite snett*

    batbut - skickade iväg två ansökningar för en timme sedan och nyss ringde en av dem, så nu ska jag på intervju på torsdag nästa vecka....*nervös*

    biggis - tack, känns bra att NÅGON tror på en när man inte gör det själv...;o)

     
  • At 7:16 em, Blogger Batbut said…

    Grattis! Håller tummarna!

     
  • At 7:47 em, Blogger Cornelia said…

    Håller tummarna jättemycket!!!

     

Skicka en kommentar

<< Home