aldstarvisast

tisdag, augusti 29, 2006

Matblogg?


Jag kom på mitt i en tugga att jag lovat att fota maten när jag lagat efter ett av Ilvas recept och så här såg det ut mitt i ätandet:

Ugnsbakad lax med lime, timjan och dill, ljuvligt kan jag säga...
Kompletterade med vitlöksfyllda oliver, färskpotatis och hengjord tzatziki...

12 Comments:

  • At 8:15 em, Blogger Ilva said…

    Love you!

     
  • At 10:54 fm, Blogger Kattis said…

    Aaaaa va jobbigt, jag är döhungrig just nu. Igår kväll åt jag marinerad, ströbrödpanerad, stekt gösfilé (fångad av mej själv), romsås å "krypare". Tyvärr räckte det inte till matlåda!!! :-(

     
  • At 12:45 em, Blogger Nini said…

    Åååååh det där såg gott ut!!

    Måste. Ha. Lunch. NU!

     
  • At 10:34 em, Blogger Lilla P said…

    Smarrigt! Åt laxfilé idag och lillan ÄLSKADE det. Såg dock inte lika delikat ut som den där anrättningen *s*.
    F´låt att jag inte hörde av mig igår. I´ve been busy, I promise!

     
  • At 8:37 fm, Blogger maruschka said…

    Ilva - sam to you, världens bästa kocka!

    NQ - Jag önskar jag hade nyfiskad gös, det är ljuvligt att laga mat med färska råvaror...

    nini - Det VAR gott, min svåger som råkade titta in och fick middag, var helt lyrisk...

    lilla p - Inga problem, visste inte att du hade "uppbundit" dig till att höra av dig till mig?...jag blir glad när det händer, men vet att du har häcken full, så no prob!...*kram*

     
  • At 5:18 em, Blogger Bloggblad said…

    Det ser gott ut. Bra mycket godare än den blålila lax jag fick ihop för ett tag sen... gissningsvis blev ingen sugen på den alls.

     
  • At 7:49 fm, Blogger maruschka said…

    bloggis - Blålila?...hur lyckades du med det?

     
  • At 2:09 fm, Blogger Cliff Hanger said…

    Det var tydligen en del skitsnackande om busschaufförer "bakom min rygg" på Ninis blogg. Här är min kommentar:

    "Jaså, det är här ni håller på och snackar skit... ;-) Det var Zipang som skvallrade.

    Det är fan läggdags snart, vet inte om jag orkar stå upp för kåren. Men vi får se vad det blir.

    Till att börja med tycker jag att det är lite roligt att bussar och busschaufförer är ett ämne som berör. Självklart är det roligare om det är positivt. Men kan man inte bli älskad vill man bli respekterad, blir man inte respekterad vill man bli fruktad och hatad. Alla vill bli sedda. Troligtvis berör detta så mycket för att det är nåt som alla kommer i kontakt med och kan relatera till. Ja, alla utom kungafamiljen då, typ. Mycket kontakter = alltid märker man nåt fel. Det finns många andra branscher där folk missköter sina jobb, men detta hör man inte lika mycket om eftersom man inte är i så mycket kontakt med dem.

    Sir Realistic - Jag tror att du hade fel tidszon på din klocka. ;-)

    Maruschka - Jag blir faktiskt besviken på dig. Du som kommit med flera trevliga kommentarer på min blogg. Jag kan tala om att jag tagit 137 högskolepoäng, aldrig missat en tenta och fått skitmånga VG på högskolan. Man ska inte döma folk efter vad de jobbar med.

    Nini - Du har så rätt så. :-) Och om vi ska ha trängselskatt ska naturligtvis kollektivtrafiken byggas ut så att den klarar av att ta hand om alla gam.. förlåt trafikanter.

    Snubben - Jo, men visst är det många original som kör buss. Och alla kan inte vara lika fantastiska som jag.

    Andreas - När du har rast på jobbet, vill du ha det tillsammans med en massa främlingar, eller vill du hellre vara själv? Klart man ska lasta på folk om de håller på att frysa ihjäl, men det var ju ganska korkat av dig om du gick hemifrån för att stå och frysa i en kvart.

    För övrigt var jag jävligt trevlig mot folk när jag körde idag. trevligare än vad de var mot mig. Trots att jag hade en del strul med trasiga bussar och annat."

     
  • At 2:22 em, Blogger maruschka said…

    cliff hanger - varför blir du så sur på mig, men bara ler åt nini i så fall?...och hur ska jag veta att jag hoppar på just dig, det framgår ingenstans att du kör buss?...Och jag vidhåller fortfarande att busschaufförer är ett eget släkte, men möjligtvis då oavsett bakgrund, som i MÅNGA fall skiter högaktningsfullt i att de har valt ett serviceyrke med mycket människokontakt...jag höll bara med Nini om att det är/kan vara oerhört bökigt att åka kommunalt inne i City...
    Men jag är ledsen om jag trampade dig på tårna inne på Ninis blogg...;o)

     
  • At 4:38 em, Blogger Cliff Hanger said…

    Nini var inte lika nedvärderande i det hon skrev.

    Eftersom jag kör buss hoppar du på mig när du skriver att du tror att busschaufförer är "dom som har sökt till polishögskolan och inte kommit in, sedan sökt till väktarutbildning och inte kommit in där heller, för att slutligen inse att busschaufför måste vara det ultimata yrket om man ville göra sina medmänniskor frustrerade, galna och ledsna..."

    Jag är inte sen med att acceptera en ursäkt, men var snäll och var försiktig med nedvärderande, generaliserande kommentarer i fortsättningen. Man blir ju ledsen av att läsa såna taskiga kommentarer (som dessutom, i åtminstone mitt fall, är väldigt fel).

     
  • At 11:14 fm, Blogger maruschka said…

    Oki, jag ber om ursäkt igen, men jag har redan ändrat till "i MÅNGA fall", och vidhåller fortfarande att alldeles för många personer som arbetar inom servicebranschen inte har där att göra, men det är möjligt att det märks mer just på bussar för att man ofta är stressad i "rusningstrafiksituationer"...
    Jag har själv arbetat inom restaurang i massor av år, och jobbar nu med support, så jag vet vad service innebär OCH att det kan vara jobbigt att knipa igen ibland när gam...förlåt, användarna/gästerna/passagerarna gnäller, men då får man syssla med något annat om man inte klarar pressen...

     
  • At 3:02 em, Blogger Cliff Hanger said…

    Jag är inte den som vill försvara alla bussförare. Det finns säkert en hel del som inte är toppen. Men så är det ju inom alla yrken.

    Detta är ingen ursäkt till att inte ge bra service, men jag vill ändå tillägga att det finns många faktorer som kan påverka, t.ex. Dåliga arbetstider som lätt resulterar i för lite sömn (vilket påverkar humöret), dåliga bussar som krånglar, tajt tidtabell m.m. (trots detta har det känts rätt okej ändå att börja jobba efter friåret, och jag försöker att alltid vara trevlig och ge bra service - jag tror att jag får igen det också).

    Jag tycker att man gör det lite lätt för sig om man säger att man får göra nåt annat om man inte klarar pressen. Visst, jag tror nog att jag skulle kunna få ett annat jobb. Men många äldre, outbildade förare har inte så många goda andra möjligheter. Dessutom är många förare invandrare som inte har det så lätt på arbetsmarknaden i övrigt. Har de bara att välja mellan att byta jobb eller tiga och knyta näven i fickan om arbetsvillkoren är dåliga eller försämras? (Facket är svagt btw). Dessutom gillar man kanske jobbet i grunden, men vill se förbättringar på vissa områden för att verkligen trivas.

    Jag är inte långsint av mig, så det är lugnt. Jag har ändå känslan av att du i grunden är en schysst person.

    Här finns mer läsning:

    http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/02/var-snll-mot-busschauffrerna.html

    och:

    http://koolugnt.blogspot.com/2006/08/hr-upp-busschauffrer.html

     

Skicka en kommentar

<< Home